Şbt

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü yönetici ve öğretmenleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sayın Nurullah Yıldız’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen projelerimiz hakkında görüşmelerde bulunuldu.

Şbt

Enstitümüzde 28 Şubat “Sivil Savunma Günü” etkinliği düzenlendi. 28 Şubat "Sivil Savunma Günü" nedeniyle Deniz Şenol ve Bahar Yağcı öğretmenlerimiz sivil savunmanın önemi ile ilgili okulumuz personeline ve öğrencilerine eğitim verdi.

Şbt

Enstitümüzün Araştırma Bölümünün tema kapsamında Bursa yöresi asırlık yapılarındaki “Kapı Tokmakları” araştırmasından yola çıkılarak, Seramik ve Cam Süsleme Teknolojileri Atölyesinde tasarlanan eserlerden oluşan sergimiz, 26 Şubat 2024 tarihinde Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Sergi Salonu’nda açıldı.

Şbt

23 Şubat 2024 tarihinde Bakan Yardımcımız Sayın Doç. Dr. Celile Eren Ökten, Bursa Valimizin eşi Sayın Beyhan Demirtaş, Vali Yardımcısı Sayın Mustafa Kılıç ve İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Ahmet Alireisoğlu Bursa Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şbt

Osmangazi İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 2023 yılında başlatılan “Sağlıklı Mutfaklar” atölye çalışması 2024 yılında Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nde başladı.

Şbt

Geçmişi gelecek kuşaklara aktarma misyonuyla Enstitümüz, yok olmaya yüz tutmuş olan sanat ve zanaatların yeniden canlandırılması kapsamında usta ve çırak buluşmaları ile Bursalı araştırmacı, yazar Sayın Mehmed Safiyüddin Erhan Eşrefoğlu Hocamız tarafından, Enstitümüzün tarihi sarıkları gün yüzüne çıkarma projesi kapsamında, uygulamalı atölye çalışması gerçekleştirildi.

Şbt

Enstitümüzün Araştırma Bölümünün tema kapsamında Bursa yöresi tarihi yapılarındaki “Kapı Tokmakları” araştırmasından yola çıkılarak, Seramik ve Cam Süsleme Teknolojileri Atölyesinde tasarlanan eserlerden oluşan sergimiz, 26 Şubat - 02 Mart 2024 tarihleri arasında Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Sergi Salonu’nda tüm sanatseverlerin izlenimine sunulacaktır.

Şbt

Bursalı yazar ve koleksiyoner Tenzile Güler’in kendi aile hikayesini kaleme aldığı kitaptan ve aile yadigarı olan düğme koleksiyonundan kurgulanan ‘Nazif’in Düğmeleri’ sergisi, 2021 yılında Bursa Kent Müzesi’nde ziyarete açılmıştı. Metal, ahşap, deri, sedef, cam, kumaş ve daha birçok farklı malzemeden yapılan 4000 adet düğmeden oluşan koleksiyon, şimdi de İstanbul Rami Müzesi’nde izlenime sunuldu.

Şbt

İznik Belediyesi Başkan Vekili Zeliha Peşte başkanlığında işbirliği yapılarak, ‘İznik Kadın Üreticiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin üretmekte olduğu unutulmaya yüz tutmuş dokumalardan olan, coğrafi işarete sahip İznik Derbent Dokumaları, Bursa Olgunlaşma Enstitüsünde tasarım ve dikimleri yapılarak yeni pazarlara sunulmaya hazırlanıyor.

Şbt

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Dr. Ahmet Alireisoğlu Bursa Olgunlaşma Enstitüsü El Nakışları Sanat Evi’ni ziyaret etti.

Şbt

Dünyaca ünlü moda tasarımcısı Arzu Kaprol Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nün El Nakışları Sanat Evi’ni ziyaret etti.

Şbt

Seramik ve Cam Süsleme Teknolojisi Alanımız tarafından seramik boyama atölye çalışması 2 oturum şeklinde tamamlanmış olup, kendi tabağını kendi tasarım ve renklendirmesiyle ürüne dönüştüren katılımcılara katılım belgesi verildi.

Şbt

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için Enstitümüzün iki binasında da 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ock

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde 15 değerli sanatçının özgün eserlerinden oluşan, küratörlüğünü İsmail Erdoğan’ın yaptığı Bursa’da  “İkinci Zaman” Sergisi Tasarım Ekibimiz tarafından ziyaret edildi.

Ock

Bursa'da kaybolmaya yüz tutan ipekçilik kültürünün yeniden canlandırılıp geleceğe taşınması amacıyla kurulan, Bursa İpekçiliğini Geliştirme Derneği (BİGDER) Başkanı İbrahim Koca ve yönetim kurulu üyeleri ile Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız Enstitümüzü ziyaret etti.