SİVİL SAVUNMA ETKİNLİĞİ

Enstitümüzde 28 Şubat “Sivil Savunma Günü” etkinliği düzenlendi. 28 Şubat "Sivil Savunma Günü" nedeniyle Deniz Şenol ve Bahar Yağcı öğretmenlerimiz sivil savunmanın önemi ile ilgili okulumuz personeline ve öğrencilerine eğitim verdi.

Sivil savunma; düşman taarruzlarına, tabii afetlere ve büyük yangınlara karşı, halkın can ve mal kaybının asgari hadde indirilmesi; hayati öneme haiz her türlü kamu, özel teşebbüslerin korunması, faaliyetlerinin idamesi için acil onarım ve ıslahı, savunma gayretlerinin sivil halk tarafından azami şekilde desteklenmesi ve cephe gerisi maneviyatın muhafazası için her türlü silahsız, koruyucu ve kurtarıcı tedbirlerin alınması ve faaliyetlerin yapılmasını sağlamaktır.

Eğitimin ardından deprem tatbikatı yapılarak bina boşaltıldı.

Büyük felaketlere karşı hazırlıklı olmalıyız…
29-02-2024

Yayın: 29.02.2024 - Güncelleme: 29.02.2024 09:32 - Görüntülenme: 27