Ara

“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Dokumalarımız Miras” sergisi, Millî Eğitim Bakanımızın eşi Ayşe Tekin Hanımefendi ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürümüz Cengiz Mete'nin katılımlarıyla CSO Ada Ankara’da açıldı.

Ara

Erasmus+ Akreditasyon faaliyetleri kapsamında Romanya’dan Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesine gelen 14 öğrenci ve 2 öğretmen Enstitümüzü ziyaret ederek Ebru Atölye çalışmasına katıldı.

Ara

El Sanatları Teknolojisi Alanı öğretmen ve usta öğreticilerimiz Bursa Büyükşehir Belediyesi Umurbey Dokuma Atölyesinde yeni fikirler yeni yaklaşımlar atölye çalışmalarına katıldı.

Ara

Kültürümüzün en önemli değerleri arasında yer alan Türk kahvesi, “UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi”nde de yer alıyor. Telvesi ile birlikte pişen dünyadaki tek kahve olma özelliğini taşıyan Türk kahvesinin bu listeye girdiği tarih olan 5 Aralık her yıl Dünya Türk Kahvesi Günü olarak kutlanıyor.

Ara

Enstitümüz çalışmalarına ve üretimlerine ışık tutması amacıyla İlgili bölüm öğretmenlerimiz ve alan şefleri ile İstanbul’da Olgunlaşma Enstitülerinin ortak markası olan “Bohça” Mağazalarına gidildi.

Ara

Merinos Tekstil ve Sanayi Müzesi Etkinlik Alanında gerçekleştirilen “Cumhuriyetin 100. Yılında Tekstil Eser Konservasyonunda Spesifik Yaklaşımlar” Paneline El Sanatları Teknolojisi Alanı öğretmen ve usta öğreticileri ile katılım sağlandı.

Ara

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü yeni hizmete giren ek binası ile yeni projeler ışığında üretmeye devam ediyor…

Kas

Enstitümüz öğretmen ve usta öğreticilerinin katılımı ile 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

Kas

Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi K210 Erasmus Projesi kapsamında "Geleceğin Moda Tasarımcıları İçin Sürdürülebilir Tekstil ve Moda" konulu çalışma için Almanya, İtalya, Fransa ve Adana'dan katılımcılar Bursa hareketliliği esnasında Enstitümüzün El Nakışları Sanat Evi’ni ziyaret etti.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü 85. ölüm yıl dönümünde bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.

Kas

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından İtfaiye Eri Sayın Samir Akgün tarafından “Yangın, Patlama, Doğal Afet, Sabotaj, Tehlikeli Kimyasal Biyolojik Radyoaktif ve Tahliye” konularında öğrencilerimize ve çalışanlarımıza eğitim verildi.

Kas

Uludağ Üniversitesi ile işbirliği kapsamında Moda Tasarım Programı Tasarım Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğrt . Üyesi Şükran Çakmak Enstitümüzü ziyaret etti.

Ekm

Ülkemizin her köşesinde Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü millet olarak coşkuyla kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Ekm

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile yüce Türk milletinin büyük mücadelesiyle kurulan Cumhuriyet'imizin 100. Yıl dönümü Enstitümüzde büyük coşkuyla kutlandı.

Ekm

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen “Beylikten Cumhuriyete Anadolu Kıyafetleri” defilesi 25 Ekim 2023 tarihinde Kıbrıs-Lefkoşa’da gerçekleştirildi.