Mrt

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü “2024-2028 Stratejik Planlama Hazırlık Çalıştayı” tüm çalışanların katılımı ile gerçekleştirildi.

Bir destandır Çanakkale…

Enstitümüzde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 109. yıldönümünü anmak için düzenlenen törenle, tarihin şanlı sayfalarında yazan kahramanlığı bir kez daha yâd ettik.

Mrt

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nün tarihi sarıkları gün yüzüne çıkarma projesi kapsamında, 14 Mart 2024 tarihinde Bursa Olgunlaşma Enstitüsü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Bursa Mevlevihanesi’nde “Tac-ı Saadet" Sergisi açıldı.

Mrt

“Tâc ma’rifet tâcıdır sanma gayrı ola tâc

Taklîd ile tok olan ledünnîden ola âç”

Mrt

Enstitümüzün yöneticileri ve çalışanları, Bilecik Söğüt'te birçok dönem film ve projelerde kostüm hazırlayan Han Sanat Atölyesini ziyaret etti.

Mrt

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü'nden öğretmenlerimiz, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Konsorsiyumu faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen, 26 Şubat - 1 Mart 2024 tarihleri arasında Hırvatistan'ın Zagreb kentinde düzenlenen "Eğitimde Yapay Zekâ ve Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları ile Öğrenmeyi Güçlendirmek" başlıklı Erasmus+ KA1 Personel Hareketliliği eğitimine katıldı.

Mrt

Kütahya’da “Geleneğe Nakşolmuş Kadın İzleri” projesi, 06-09 Mart 2024 tarihleri arasında Ustalara Saygı ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği kapsamında sergi, panel ve çalıştay günleri başladı.

Mrt

Tarihimiz boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, ata toprağımız Bilecik’te 08 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri kapsamında; Bilecik Valiliği himayelerinde, Bilecik Belediye Başkanlığı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bursa Buyuksehir Belediyesi, Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bilecik Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Bursa Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğinde, Bursa Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Kuruluştan Kurtuluşa Anadolu Medeniyetleri” defilesi gerçekleştirildi.

Mrt

Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

Mrt

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından “Millet ve Devlet arasındaki iletişimi güçlendirmek, gençlerimize Devletimiz tarafından sunulan kamu hizmetlerini anlatmak” amacıyla “Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri” etkinlikleri 07-08 Mart 2024 tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre Merkezi’nde büyük bir protokolun katılımı ile gerçekleştirildi.

Mrt

Enstitümüzde 05 Mart 2024 tarihinde “Çarpana Bileklik” Atölye Çalışmasının I. Oturumu gerçekleştirildi.

Mrt

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü öğretmenleri, Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Serkan Bircan ve Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Sayın Dr. Haluk YILDIZ ile işbirliklerimiz ve yapılacak projeler konusunda görüşmelerde bulundu.

Şbt

Enstitümüzde 28 Şubat 2024 tarihinde kâğıt üzerine “Geleneksel Ebru Atölye Çalışması” gerçekleştirildi.

Şbt

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü yönetici ve öğretmenleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sayın Nurullah Yıldız’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen projelerimiz hakkında görüşmelerde bulunuldu.

Şbt

Enstitümüzde 28 Şubat “Sivil Savunma Günü” etkinliği düzenlendi. 28 Şubat "Sivil Savunma Günü" nedeniyle Deniz Şenol ve Bahar Yağcı öğretmenlerimiz sivil savunmanın önemi ile ilgili okulumuz personeline ve öğrencilerine eğitim verdi.